از بدبینی و شکاکیت تا اختلال پارانوئید و شخصیت مرزی
اختلال شخصیت پارانوئید( DPP) یکی از اختلالات شخصیت غیر عادی است و از جمله علائم آن، بی اعتمادی و بدگمانی به دیگران می باشد، به ویژه در زمانی که دلیلی برای مشکوک بودن وجود ندارد.
فرد بدبین به ندرت حال خوبی دارد، همیشه برای بدترین ها آماده است و شکاک پرشور است. بدبین همتا نسبتا بداخلاق است. مشکل این نوع همکار نگرش منفی اوست که به سرعت به بقیه کارمندان منتقل می شود. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم چگونه با یک بدبین رفتار کنیم.
ویژگی های افراد بدبین
وقتی انسان بدبین است در همه چیز فقط بدی ها را می بیند. افراد بدبین تقریباً همیشه موقعیت ها را بدون استثنا در یک دید منفی می بینند.
- وقتی رئیس درخواست صحبت می کند، فقط می تواند به معنای پایان کار باشد
- یک کارمند جدید معرفی شد؛ خدایا! اکنون، همه چیز به سمت هرج و مرج پیش می رود
- کار پروژه ای مبتنی بر تیم فقط می تواند به یک فاجعه ختم شود!
بدبینان به سختی تصور می کنند که یک چالش یا موقعیت روزمره می تواند مثبت باشد. آنها روی همه بدترین سناریوها تمرکز می کنند و برای آن آماده می شوند. با این حال، در واقعیت، اغلب برعکس است: بدبین ها برای تیم غنی سازی مفیدی نیستند. آنها یک جریان صاف را ترمز می کنند. هنگامی که او مشغول رنگ آمیزی همه چیز به رنگ سیاه است، فراموش می کند که روی موارد ضروری تمرکز کند – کار. مقاومت و بدبینی آنها محصول سالها کثیفی است.
با وجود اینکه فرد بدبین دارای ویژگی های آزاردهنده ای است و گاهی اوقات به سمت جنون کامل می رود، اما همیشه به نوعی موفق می شود مردم را به سمت خود بکشاند. متأسفانه خلق و خوی تاریک و دیدگاه های منفی او نسبتاً سریع تیم را آلوده می کند:
- حال و هوای مطب بدتر و بدتر می شود
- پیروان او به آتش می افزایند و بدبین نفوذ بیشتری پیدا می کند
بدبین در یک نگاه
- اساسا منفی است
- همیشه برای بدترین سناریو آماده باشید
- با تنظیمات منفی خود ارتباط برقرار می کند (تضمین خلق و خوی بد)
- رویدادهای مثبت نمی توانند آنها را متقاعد کنند
- از ایده های خلاقانه جلوگیری می کند
- تصمیم گیری مشکل است
اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟
یکی از بیماری های اختلال شخصیتی غیر عادی (کلاسترA) است. این بیماران، رفتارهای عجیبی دارند که مشخصه اصلی آن بی اعتمادی و بدگمانی نسبت به دیگران است که از کودکی یا نوجوانی شروع می شود. این بیماری در مردان بیشتر از زنان دیده شده است.
علائم و علل شکاکیت
علت اصلی اختلال پارانوئید مشخص نیست ولی می توان گفت که این اختلال ناشی از عوامل روانی و بیولوژیکی است. این بیماری در افرادی که در فامیل و خویشاوندی سابقه اختلال هذیانی دارند، بیشتر دیده می شود. ضربه جسمی یا عاطفی در دوران کودکی نیز در این بیماری نقش زیادی دارد.
علائم اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟
این بیماران دائما سعی در تهدید و تحقیر دیگران دارند و به همین دلیل در ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند و نمی توانند به راحتی ارتباط برقرار کنند.
مبتلایان به این بیماری دارای علائم زیر هستند:
- به تعهد، وفاداری دیگران مشکوک اند.
- تمایلی به اعتماد به دیگران ندارند و اطلاعات شخصی شان را به کسی بازگو نمی کنند.
- آدم های کینه ای بوده و اصلا انتقاد پذیر نیستند.
- دائما عصبانی هستند و به همسر خود مشکوک اند.
- اعتقاد دارند همیشه حق با آنهاست.
منبع : بدبینی و شکاکیت تا اختلالات روانی
:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0