نوشته شده توسط : فهیمه

مادر شوهر خود را بشناسید و رام کنید

ارتباط مناسب با مادر شوهر

مادران همسران، نقش مهمی در زندگی زوج ها دارند، اگر می خواهیم رابطه بهتری با مادر همسرمان داشته باشیم باید بتوانیم تفاوت ها را ببینیم در این مقاله با انواع مادر شوهر آشنا خواهید شد آیا مادر همسر شما در این لیست جای می گیرد؟ اگر نه، مادر همسر شما چه ویژگی هایی دارد؟

نکته هایی برای ارتباط بهتر با مادر شوهر

مادران همسر نقش بسیار مهمی در زندگی زوجین دارند به همین دلیل لازم است آن ها را بیشتر شناخت و در مورد آن ها بیشتر صحبت کرد تا بتوان با ویژگی های آن ها آشنا شد و ارتباط بهتری با او برقرار کرد.

به خصوص زمانی که در مورد یادگیری مهارت های ارتباطی و مهارت های زندگی حرف می زنیم و می خواهیم زندگی با کیفیتی داشته باشیم حتما باید در مورد نقش پر رنگ مادران همسر در زندگی اطلاعاتی کسب کنیم و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

قدم اول این است که با ویژگی ها و شخصیت های مادر همسر آشنا شویم زیرا هر کدام ویژگی خاص خودشان را دارند و نمی توانیم با عنوان مادر شوهر و مادر زن همه را در یک دسته قرار دهیم، اگر می خواهیم ارتباط بهتری با مادر همسر بر قرار کنیم باید تفاوت های آن ها ببینیم و آن ها را بپذیریم.

در این مقاله با انواع مادر شوهر آشنا شوید.

مادر شوهر همیشه ناراضی

احتمال دارد مادر شوهر شما شخصیتی ایده آل گرا داشته باشد و به طور مداوم از کار شما ایراد بگیرد در این صورت شما مطمئن باشید که رفتار او فقط نمود ظاهری دارد و به خاطر اضطراب درونی می باشد پس بهتر است با او وارد جر و بحث نشوید.

در این هنگام جمله طلایی در پاسخ به حرف های مادر همسرتان می تواند این باشد : « من شما را مثل مادرم دوست دارم و سعی می کنم به اندازه توانایی ام برای شما کار کنم .»

مادر شوهر خود خواه

مادر شوهری که شخصیت او خود خواه است در مورد همه چیز نظر می دهد او در مورد امور مالی گرفته تا رفتار با دیگران و شیوه نظافت منزل و تربیت فرزندان نظرات خودش را بیان می کند. سیاستی که در مقابل مادر همسر پر توقع و مغرور باید داشته باشید این است که سعی نکنید از خودتان دفاع کنید بلکه باید نسبت به حرف هایش بی توجه باشید و آن ها را نادیده بگیرید.

زمانی که نظر می دهد اگر آرام بمانید، بی توجهی کنید و مسئله را رها کنید دیگر خرده نظراتی که بیان می کند مسئله ساز نخواهد شد و مشکل به وجود نمی آورد همچنین به هیچ عنوان زندگی خود را مطابق میل مادر شوهرتان نسازید زیرا راه پایانی ندارد و فقط باعث می شود تا در میان شما اختلاف خانوادگی به وجود آید.

مادر شوهر کنترل گر

این مادر شوهر نیتش خیر است و می خواهد به فرزند کمک کند و همیشه مواظب او باشد اما یاد نگرفته تا زوج را به حال خودشان رها کند و به همین دلیل مادر همسر کنترل گر با رفتار خود رابطه را خراب می کند، شخصیت او در ابتدا عالی به نظر می رسد و در خرج و مخارج زندگی کمک بسیاری به شما می کند اما ممکن است شما را نمک گیر کند و در ازای کار هایی که برای شما انجام می دهد چیز های از شما بخواهد.

شما باید قبل از قبول کردن هر کمکی از سوی خانواده شوهر بهایی که می خواهید بپردازید را در نظر بگیرید، بعد نسبت به پذیرفتن کمک تصمیم بگیرید.

مادر شوهر پر توقع

این مادر همسر همیشه بی پول است و مشکلات مالی دارد و در پی قرض گرفتن و وام می باشد، در این صورت پسرش احساس مسئولیت می کند و می خواهد به  او کمک کند اما در این جا شما باید نکته مهمی را در نظر بگیرید و محدودیت هایی را تعیین کنید.

به طور کلی شما باید او را ملاقات کنید و در مورد مشکلات مالی از او بپرسید شاید به این نتیجه برسید که او به کمک شما احتیاج دارد. به هر حال شما باید در این صورت حد و مرز هایی را در رفتار ب مادر همسر پر توقع تعیین کنید.

مادر شوهر غرغرو

وقتی اوضاع خلاف نظر مادر همسر ایراد گیر پیش می رود مدام غر غر می کند، در این هنگام شما باید مراقب زندگی خود باشید و راهی را پیدا کنید تا رفتار او مشکلاتی در زندگی مشترک شما ایجاد نکند.

در صورتی که شما و شریک زندگی تان خواسته های مادر شوهرتان را بپذیرید و تسلیم آن ها شوید رابطه شما به نابودی کشیده خواهد شد، در رابطه شما باید حرف خودتان بر حرف والدین اولویت داشته باشد و اجازه دخالت به دیگران ندهید.

تنها زمانی که غرغر ها بر حق باشد واکنش نشان دهید  و یکدیگر را با شوخی و محبت کردن به آرامش دعوت نمایید.

مادر شوهر همیشه مریض

ممکن است مادر همسر شما با کوچک ترین مشکل خودش را در بستر بیماری بندازد و از شما انتظار مریض داری داشته باشد اول باید این نکته را در نظر بگیرید که این رفتار ممکن است کاملا نا خود آگاه باشد و هیچ قصد و قرضی در پشت آن نباشد و دوم این که این رفتار مشخصه توجه طلبی می باشد.

یعنی کافی است در مواقعی که شما توانایی لازم را دارید به مادر شوهرتان رسیدگی کنید و دل او را به دست آورید تا توقعات او متعادل شود .

مادر شوهر سر آشپز

اگر مادر شوهر شما از آن خانم هایی می باشد که در حال تدارک دیدن بهترین سفره شام و بهترین دسر هاست و سعی می کند به بهترین نحو از شما پذیرایی کند در این صورت به شما و همسرتان حسابی خوش می گذرد.

اما شما باید این نکته را در نظر بگیرید که او احتمالا به زبان نیاورد ولی از شما هم توقع این چنین پذیرایی دارد پس تا جایی که می توانید پذیرایی خوبی را انجام دهید و دل مادر همسر خود را به دست آورید.

مادر شوهری که قهر می کند

نه تنها مادر همسر، بلکه همه آن هایی که اهل قهر کردن هستند منتظرند شما هم مقابله به مثل کنید تا قهر خود را ادامه دهند در این صورت بهتر است شما بر عکس آن ها رفتار کنید و اصلا به روی خودتان نیاورید که با او قهر کرده اید و سعی کنید با او عادی رفتار کنید تا از لاک خودش بیرون آید و با شما آشتی کند، به قهرش پایان دهد.

مادر شوهر تعطیلات خراب کن

بعضی از مادران دوست دارند که فرزندشان تمام تعطیلات را در کنار آن ها باشد این مادر ها با بیان کردن گلایه و توقعات زیاد، استقلال زندگی پسرشان را از او می گیرند، بهترین راه این است که یک بار پیشنهاد او را رد کنید و سعی کنید با کمال خونسردی و ادب به او جواب منفی بدهید تا گلایه و دلخوری پیش نیاید.

اما در موقعیت های مناسب دیگر او را همراهی کنید تا خیالش راحت شود تنهایش نمی گذارید و درک کند که شما بعضی وقت ها نمی توانید به دل او راه بیایید.

مادر شوهری که خیلی نوه دوست دارد

ممکن است مادر شوهر شما خیلی زیاد نوه دوست داشته باشد و همیشه به شما این مساله را گوشزد کند که زودتر بچه دار شوید، اگر شما بر روی این موضوع حساس باشید کارتان کمی سخت تر خواهد شد.

اگر در مورد زمان بچه دار شدن با همسرتان هم عقیده هستید از او کمک بخواهید تا در مورد این مسئله با مادرش حرف بزند در غیر این صورت بدون دلخوری و با خونسردی مسئله را با او در میان بگذارید و شرایط و موقعیت خود را برای او بیان کنید که فعلا قصد بچه دار شدن ندارید.

مادر شوهر

مادر شوهر دخالت کن

این مدل از مادر همسر به احتمال زیاد ناله بسیاری از افراد را در آورده است. این گروه مادر شوهر هایی هستند که به همه چیز کار دارند و در مورد رنگ مو و مدل ابرو گرفته تا ساعت خواب، بیداری، دست پخت، تربیت بچه و رفتار با فامیل های خودتان نظراتی می دهند و دخالت می کنند.

در صورتی که فکر می کنید با جنگ و دعوا و تلافی و لجبازی می توانید مشکلتان را حل کنید صد در صد اشتباه می کنید چون زندگی تان به جهنم تبدیل خواهد شد راهش این است که آرام باشید و نسبت به حرف هایش زیاد توجه نکنید.

شما لازم نیست نسبت به همه چیز عکس العمل نشان دهید و جواب بدهید شما کار خودتان را بکنید و با زبان چرب و نرم حرف هایتان را بزنید به این روش احتمالش بیشتر است که دست از سرتان بردارد و چون شما با او خوش رفتاری کرده اید گلایه ای هم نمی تواند بکند.

مادر شوهر مقایسه کن

کنار آمدن با مادر همسر مقایسه کن کار آسانی نمی باشد، زیرا همیشه ناراضی است و دائم در حال مقایسه است مثلا ممکن است شما را با خودش مقایسه کند و انتظار دارد هر کار پسرش برای شما انجام می دهد برای او هم انجام دهد یا عروسش را با عروس یا دختر دیگران مقایسه می کند.

این مقایسه به صورت مرغ همسایه غاز است می باشد و شما باید در چنین وضعیت هایی خون سردی خود را حفظ کنید و با مادر شوهرتان درگیر بحث و مشاجره نشوید ، چشم باز کنید می بینید تمام برنامه زندگی شما شامل ثابت کردن خود به مادر شوهرتان می باشد و در حال رقابت کردن و حرص خوردن هستید.

مادر شوهری که می خواهد بهترین دوست شما باشد

بعضی از مادر شوهر ها از نعمت دختر محروم هستند و زمانی که عروس دار شدند می خواهند مثل دخترشان او را دوست داشته باشند، اگر مادر شوهر شما جز این گروه می باشد سعی کنید با او رابطه خوبی داشته باشید و باید رفتار های او را مادرانه در نظر بگیرید و همین حس را در خودتان تقویت کنید که او هم می تواند مثل مادر شما مهربان و دلسوز باشد.

مادر شوهری که دوست داشته شما عروسش بشوید

هنوز هم مادرانی پیدا می شوند که از سال های قبلی دختری را به عنوان عروس شان در نظر گرفته باشند و به اصطلاح موقع زن گرفتن پسرشان از آن دختر خواستگاری کنند، اگر شما از آن دسته از عروس ها می باشید به احتمال زیاد محبوب مادر شوهرتان هستید.

اما باید حواستان را جمع کنید که با رفتار های ناپخته خودتان را از چشم او نیندازید و جایگاه شیرینی که دارید از دست ندهید.

مادر شوهر با انصاف

بعضی از مادر شوهر ها این نقطه قوت را دارند که به دور از احساسات مادرانه شان رابطه شما و همسرتان را منصفانه قضاوت می کنند، این دسته از مادر شوهرها بسیار دوست داشتنی می باشند و در صورتی که اختلافی میان شما به وجود آید داور های خوبی خواهند بود.

شما باید حواستان را جمع کنید که موقع درد و دل کردن و یا شکایت از همسرتان زیاده روری نکنید تا احساسات مادرانه او تحریک نشود و باید شما کلاه خود را قاضی کنید و جانب انصاف را در نظر بگیرید.

مادر شوهری که فقط مهربانی می کند

بعضی از مادر شوهر ها به صورت ذاتی مهربان و دلسوز هستند و مهربانی آن ها آنقدر زیاد است که هیچ رفتاری جز مهربانی بلد نیستند، دور از انصاف است که این مادر شوهر های مهربان و دوست داشتنی را در گروه مادر شوهران بداخلاق قرار داد و لطف و محبت آن ها را نادیده گرفت.

این مادر شوهر ها درک بسیار بالایی دارند و به شما در کار ها کمک کرده و دلگرم تان می کنند تنها چیزی که باید به آن توجه کنید قدر این مادر شوهر ها را باید بدانید و به آن ها محبت کنید.

مادر شوهر حامی

بعضی عروس ها بسیار خوش شانس هستند و مادر شوهرهایی دارند که دائما به آن ها سرویس می دهند، برایشان ترشی درست می کنند، مربا درست می کنند، سبزی آماده می کنند و همچنین  از بچه ها مراقبت می کنند.

شاید اطرافیان شما با هزار و یک دلیل به شما بگویند که این رفتار ها نیت خوبی ندارد و مادر همسر حتما قصد خاصی از انجام این کارها دارد، اما شما به حرف آن ها اهمیت ندهید و لذتش را ببرید.

چه اشکالی دارد شما هم با کار هایتان چیز هایی که مادر شوهرتان دوست دارد او را غافل گیر کنید؟

منبع : مادر شوهر خود را بشناسید و رام کنید



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

در هر کشوری بسیاری از لطیفه ها به رابطه بین مادر شوهر یا مادر زنمی پردازند. این لطیفه ها بیان می کند که مادر شوهر یا مادر زن به دنبال خراب کردن زندگی عروس و داماد خود است و اجازه خوشبختی را به زوجین نمی دهد. اما آیا واقعا اینگونه است؟

متاسفانه بله، آمار نشان داده است که یک سوم زن و شوهر ها در حالی به ازدواج خود پایان می دهند که مادر شوهر یا مادر زن خود را مقصر می دانند.

پیشنهاد مشاور: چگونه وابستگی همسر به خانواده اش را کم کنیم؟

البته نمی توان این امر را یک قانون دانست و بیان کرد که تمام مادر شوهر ها یا مادر زن ها بد هستند و قصد دخالت و تخریب رابطه فرزندان خود را دارند، بسیاری از مادرها بدون این که اطلاع داشته باشند این کار را انجام می دهند.

مادر زن ها و شوهر ها می توانند بسیار مهربان باشند ولی در انتها آن ها مسئول کاستی ها و مشکلات روحی روانی پسران یا دخترهایشان شناخته می شوند.

البته تحقیقات نشان می دهند که مادر شوهرها نقش فعال تری در دخالت بین زوجین دارند و خطرناک تر هستند، اغلب مواقع دامادها رابطه خوبی با مادر زن خود دارند ولی عروس ها نمی توانند با مادر همسر خود کنار بیایند.

رابطه با مادر زن یا مادر شوهر+ آزمون

آزمون صبر و تحمل در برابر مادر شوهر

آیا  شما و همسرتان اغلب بر سر مادر یا خواهر همسرتان دعوا می کنید؟ پرسش های این آزمون به شما کمک می کند تا متوجه شوید که آیا مادرزن یا مادر شوهرتان در رابطه و ازدواج شما مشکلاتی ایجاد کرده است یا خیر؟

جملات زیر را با دقت بخوانید و صادقانه به هر سوال پاسخ دهید سعی کنید برای هر مورد مثال یا خاطره ای را ذکر کنید تا از روی احساسات تصمیم نگیرید.

با هرکدام از جملات زیر که موافق هستید آن را علامت بزنید.

  • مادر زن/ مادر شوهر من همسرم را بسیار لوس کرده است، قبل از ازدواج ما، مادرش تمام کارهای آشپزخانه، شست و شو، مرتب کردن و غیره را برایش انجام می داد و حتی لباس های او را اتو می کرد. حال همسرم انتظار دارد که من مانند مادرش با او رفتار کنم و تمام کارهایش را انجام دهم.
  • مادر شوهر/ مادر زن من در زندگی ما دخالت می کند و در کوچک ترین برخورد، مشاجره و درگیری طرف دختر/ پسرش را می گیرد.
  • هربار که در تعطیلات به مسافرت می رویم بسیار خوشحال می شوم زیرا می توانم چند روز از مادر شوهر/ مادر زن خود دور شوم و می توانم خوش بگذرانم.
  • هنگامی که مسافرت می رویم همسرم از والدینش دور می شود و بهتر با من رفتار می کند و بیش تر خوش می گذرانیم.
  • همواره همسرم را سرزنش می کنم که چرا رابطه ای تا این حد نزدیک با والد خود دارد که مادرش در تمام کارها دخالت کند.
  • هر سال پس از دید و بازدید عید راحت می شوم زیرا تا مدتی از دست مادر شوهر/ مادر زن خود راحت می شوم.
  • مادر شوهر/ مادر زن به حرف های من در مورد تربیت فرزند اهمیت نمی دهد.
  • مادر شوهر/ مادر زن متوجه نمی شود که من و همسرم گاهی نیاز داریم تنها باشیم و اگر کم تر به او سر بزنیم ناراحت و عصبی می شود و می گوید که او را فراموش کرده ایم.
  • اغلب اوقات در حضور مادر شوهر/ مادر زن مضطرب می شوم زیرا احساس می کنم آن ها مرا زیر نظر گرفته اند.
  • مادر شوهرم همیشه اصرار دارد که جمعه ها به خانه آن ها برویم، همیشه غذای مورد علاقه همسرم را درست می کند و می گوید طفلی پسرم مدت هاست غذای خوبی نخورده، نگاه کن چقدر لاغر شده است!
  • مادر شوهرم مرتب به ما زنگ می زند و از همسرم می خواهد که به خانه اش برود، خرید خانه آن را انجام دهد، دیوارها را رنگ بزند، وسایل را جا به جا کند و غیره.
  • مادر شوهر/ مادر زن مدام کارهای مختلفی به ما می دهد و بسیار پرتوقع است، اگر آن ها را انجام ندهیم ناراحت می شود و گریه می کند.
  • مادر شوهرم مدام از من انتقاد می کند و می گوید که کارها را بهتر از من انجام می دهد (کارهایی مثل آشپزی، خیاطی، فرزند پروری، کارهای خانه و غیره)
  •  به نظرم مادر شوهر/ مادر زن انتظار دارد همسرم بیش تر از من به او توجه کند و احساس می کند من هوو او هستم.
  • مادر شوهر/ مادر زنم بسیار فضول است و دوست دارد تمام مشکلات و رازهای خصوصی بین ما را بداند و وقتی به او نمی گوییم می گوید که یعنی من غریبه هستم؟
  • مادر شوهر/ مادر زنم توانایی های مرا باور ندارد و اغلب بدون این که از او نظر بخواهم در مورد همه چیز نظر می دهد و مرا نصیحت می کند.
  • مادر شوهرم انتظار دارد که شوهرم تمام حرف های او را گوش دهد و مانند کودکی از او فرمان ببرد و اگر شوهرم به حرف های او گوش ندهد ناراحت و عصبی می شود.
  • مادر شوهر/ مادر زن من دوست دارد از تمام جزئیات روابط ما باخبر باشد و اگر به او اطلاع ندهم نگران می شود.
  • مادر شوهر/ مادر زن من مدام سرزده به خانه ما می آید و وقتی به او می گویم اطلاع دهد می گوید من عضوی از خانواده شما هستم و نیازی به خبر دادن نیست.
  • تا به حال چندین بار بخاطر دخالت های خانواده همسرم به جدایی و طلاق فکر کرده ام.

منبع :  رابطه با مادر زن یا مادر شوهر+ تست



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

دنیای گفتاری-کلامی بسیار پیچیده تر از چیزی است که تصور می کنید، همان طور که در مقالات دیگر بیان شد تفاوت های زیستی و فیزیکی زیادی میان زنان و مردان وجود دارد و همین امر باعث اختلاف های زیادی میان زوجین می شود. در این مقاله راه های مناسبی برای کاهش این درگیری ها بیان شده است، مطالعه این قواعد می تواند برای رابطه هر زوجی ضروری باشد بنابراین این مقاله را از دست ندهید.

پیشنهاد مشاور: 8 نکته مهم برای ارتباط موثر با همسر

آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا زن ها نمی توانند مقصود خود را به طور مشخص بیان کنند؟ چرا مردها اغلب اوقات ساکت هستند؟ چرا مردها بی آنکه از آن ها بخواهیم راه حل پیشنهاد می کنند؟

5 تفاوت در ارتباط های بین زنان و مردان

ابتدا به تفاوت های بین ارتباط کلامی بین زنان و مردان می پردازیم:

  1. زن ها بیش تر سوال می پرسند.
  2. زنان ترجیح می دهند بر جزئیات تمرکز کنند درحالی که مردان بیش تر تمایل به کلیات دارند.
  3. زنان به طور کلی تمایل بیش تری به صحبت دارند.
  4. مردان به تاثیر حرف های خود بر روی زنان آگاهی ندارند.
  5. زنان تمایل دارند که بیش تر در مورد موضوعات غلو کنند.
  6. مردان هنگام صحبت رویکردی رقابتی دارند.
  7. زنان دوست دارند که بیش تر به آن ها گوش داده بشود و دنبال راه حل نیستند.
  8. ممکناست زنان صحبت های خود را با کنایه یا غر زدن بیان کنند ولی مردان به هیچ عنوان این کار را دوست ندارند.
  9. مردان بیش تر از زنان در میان حرف های دیگران می پرند.

پیشنهاد مشاور: تفاوت عجیب میان زنان و مردان

قواعدی برای خانم ها در ارتباط با آقایان

مواردی که در ادامه بیان می شود قواعد و راه هایی است که به وسیله آن زنان راحت تر می توانند با همسر خود ارتباط برقرار کنند:

  • مسائل و مشکلات را بزرگ و پیچیده جلوه ندهید و سعی کنید همه چیز را به شکل ساده بیان کنید.
  • هرگز همزمان در مورد دو سه یا موضوع به طور همزمان صحبت نکنید و سعی کنید هر بار در مورد یک موضوع صحبت کنید.
  • از جمله های کوتاه و واضح استفاده کنید، جملات طولانی می تواند حوصله سر بر شود.
  • بی پرده و دقیق صحبت کرده و خواسته های خود را به طور دقیق بیان کنید، از کنایه استفاده نکنید.
  • هرگز هنگامی که مردان در حال صحبت کردن هستند، حرف آن ها را قطع نکنید.
  • قبل از صحبت به مردان بگویید که می خواهید در مورد چه موضوعی صحبت کنید، اگر می خواهید در مورد مشکلی صحبت کنید حتما از قبل به او اطلاع دهید.
  • هرگز برای تنبیه همسر خود سکوت نکنید، در حقیقت سکوت را وسیله ای برای انتقام قرار ندهید زیرا مردان عاشق سکوت هستند و ممکن است سکوت را به عنوان پاداش تلقی کنند.

پیشنهاد مشاور:تست رضایت زناشویی + پاسخ و پیشنهادات مشاور

مهارت ارتباطی با همسر + تست ارتباط

قواعدی برای مردان در ارتباط با خانم ها

مواردی که در ادامه بیان می شود قواعد و راه هایی است که به وسیله آن مردان راحت تر می توانند با همسر خود ارتباط برقرار کنند:

  • هنگام گوش کردن و شنونده بودن فقط گوش کنید، صحبت او را قطع نکنید. اگر می خواهید به او نشان دهید که حرف او را فهمیده اید می توانید با حالت چهره یا اصواتی مختصر نشان دهید که متوجه صحبت های او هستید.
  • از نصیحت و پیشنهاد خودداری کنید و اجازه دهید خودش از شما کمک بخواهد.
  • خواسته ها و نیازهای خود را غیر مستقیم بیان کنید و همیشه در ابتدای جملات خود از  واژه یا جملات، لطفا و خواهش می کنم استفاده کنید.
  • حتما به صحبت های همسرتان علاقه نشان دهید، البته این علاقه نباید غیر عادی باشد زیرا باعث می شود که احساس کند او را مسخره می کنید.
  • هرگز او را متهم نکنید که زیاد به موضوعات شاخ و برگ می دهد.
  • در حضور دیگران صحبت های او را تصحیح نکنید و اشتباهاتش را به او یادآور نشوید.
  • سعی کنید هنگام صحبت با زن ها بیش ترین جزئیات را در صحبت بگنجانید.

پیشنهاد مشاور: گفتگوی مشترک بین زوجین چیست؟

آزمون ارتباط

آیا دوست دارید مهارت خود در صحبت با همسرتان را بسنجید؟ آیا زیاد با یکدیگر صحبت می کنید یا تنها در مواقع نیاز هم صحبت می شوید؟ 

آزمون زیر به شما کمک می کند تا پاسخ به این سوالات را دریابید، پاسخ این آزمون نگرش جالبی را در اختیار شما قرار می دهد. به پرسش نامه خود شخص، خودتان و به پرسش نامه بعدی همسرتان پاسخ دهد. به هیچ عنوان در پاسخ دادن به سوالات با یکدیگر مشورت نکنید تا نتیجه درستی را کسب کنید.

پرسش نامه خود شخص

  1. صحبت در مورد کدام مسئله و موضوع از صحبت کردن درباره دیگر مسائل مهم تر است؟ (3 مورد نام ببرید)
  2. امروز درباره چه مسائلی با همسرتان صحبت کردید؟ (موضوعاتی که در بیش تر روزها در مورد آن ها صحبت می کنید.)
  3. اگر حق داشتید 3 آرزو بکنید، این سه آرزو چه بودند؟
  4. آیا می توانید با همسرتان خوب و مسالمت آمیز صحبت کنید؟
  5. آیا احساس می کنید که همسرتان در هنگام مشکلات به خوبی شما را درک کرده و صحبت های شما را می فهمد؟
  6. اگر همسرتان با مسائل و مشکلاتی روبرو شود، شما چه رفتاری خواهید داشت؟
  7. اگر با مشکلی روبرو شوید چه توقع و انتظاری از همسر خود دارید؟
  8. آیا فکر می کنید شنونده خوبی هستید؟
  9. اگر از همسرتان در مورد مهارت شنوندگی خود از همسرتان بپرسید چه خواهد گفت؟
  10. آیا همیشه و در همه حال به خواسته ها، آرزوها، نگرانی ها و ترس های همسرتان گوش می دهید یا به بیان دیگر گوش شنوایی برای نگرانی های او هستید؟
  11. آیا می توانید در حضور همسرتان بدون این که بترسید یا نگران شوید ساکت بمانید یا سکوت در حضور او برای شما نگران کننده است.
  12. آیا در هنگام صحبت با همسرتان نگرانی ها و دلخوری های گذشته را یادآور می شوید؟
  13. اگر پاسخ شما به سوال قبلی مثبت بود دلیل کار خود را بنویسید.
  14. آیا باید مشکلات خود را قبل از خواب حل کنید و در غیر این صورت نمی توانید بخوابید؟
  15. آیا احساس می کنید که نیاز همسرتان به ارتباط کلامی مانند شما است؟
  16. صبح ها که از خواب بیدار می شوید خوش اخلاق هستید یا بداخلاق و ترجیح می دهید با کسی صحبت نکنید.
  17. و در آخر آیا از رابطه کلامی میان خود و همسرتان راضی هستید؟

منبع :  مهارت ارتباطی با همسر + تست ارتباط



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

آیا در مورد روش های درمان ترس از تاریکی کودکان اطلاعاتی دارید؟ ترس از تاریکی در کودکان یکی از رایج ترین انواع فوبیا در میان کودکان می باشد که به میزان کم در دوره ای از رشد به وجود می آید و گذرا است. البته گاهی اوقات این ترس بیش از حد شده است و دردسر های بسیاری برای خانواده ایجاد می کند.

در واقع این ترس باعث می شود تا اختلالات اضطرابی و استرس در کودکان به وجود آید و موجب ابتلای کودکان به فوبیای دیگری می شود، والدین باید روش هایی که به درمان به این ترس کمک می کند را یاد بگیرند تا به کودکشان کمک کنند با این مسئله به راحتی کنار بیاید. خانواده ها به هیچ عنوان نباید این موضوع را بی اهمیت و پیش پا افتاده تلقی کنند.

برای این که در این زمینه اطلاعاتی کسب کنید به مطالعه مقاله بپردازید، والدین هم چنین می توانند برای درمان این مشکل به مشاوره کودک مراجعه کنند تا مشاور در درمان به آن ها کمک کند، راهکار های آن ها تاثیرات بسیاری در درمان ترس از تاریکی کودکان دارد.

ترس از تاریکی در کودکان

برخی از کودکان در دوره ای از رشدشان از تنها ماندن در تاریکی می ترسند و هنگام خواب در محیط های تاریک دچار ترس و اضطراب می شوند و معمولا مقاومت بسیاری برای ماندن در این موقعیت از خودشان نشان می دهند.

در صورتی که ترس از تاریکی بسیار زیاد باشد به آن فوبیای تاریکی می گویند که معمولا در محدوده سنی 2 تا 6 سالگی به وجود می آِید و بعد از آن سن به تدریج کم شده و از بین می رود.

پیشنهاد مشاور: علت ترس از تاریکی یا ترس از شب

درمان ترس از تاریکی در کودکان، شناسایی دلایل ترس

ترس از تاریکی در کودکان به دلایل مختلفی روی می دهد که بهتر است این دلایل شناسایی شود تا بتوان با رفع آن در جهت بهبود ترس از تاریکی فرزندان اقدامات لازم را انجام داد، برخی از این دلایل ترس از تاریکی عبارت اند از :

  • نوع تفکر کودک
  • جو هیجانی خانواده
  • نحوه رفتار و تعامل والدین با فرزندان

ترس از تاریکی به دلیل تخیل بالا در کودکان

ذهن کودکان به خصوص در سنین دبستان از تخیل بالایی برخوردار است، زیرا ذهن آن ها دارای چارچوب منطقی و عینی نیست و به طور کامل شکل نگرفته است، در این سن کودکان تصوراتی برای خود به وجود می آورند که لزوما واقع بینانه نمی باشد مثلا تصوراتی از وجود هیولا و غول دارند که بیشتر به خاطر دیدن فیلم ها، کارتون ها و شنیدن داستان ها می باشد که بر روی ذهن کودک تاثیر می گذارد و باعث به وجود آمدن این تصورات می شود.

آن ها در شب فرصت بیشتری برای فکر کردن به این تصورات دارند و به همین دلیل احتمال دارد شب و تاریکی ترس بسیاری برای آن ها به وجود آورد و این ترس ها باعث می شود تا در طول شبانه و به صورت مکرر کابوس هایی را ببینند.

ارتباط تنش در خانواده و ترس از تاریکی کودکان

کودکان ظرفیت کمتری در برابر فشار و استرس دارند و اگر دچار استرس زیاد شوند به بیماری های جسمانی آسیب پذیری گرفتار خواهند شد و هم چنین احتمالا بروز اختلالات روحی به خصوص اختلالات اضطرابی برای آن ها افزایش می یابد، به همین دلیل وجود تنش هایی در خانواده مانند دعوای والدین یا بدرفتاری با کودک زمینه ساز شکل گیری ترس های افراطی شود که ترس از تاریکی نمونه شایع از آن ها می باشد.

کاهش و درمان ترس از تاریکی کودکان

وابستگی زیاد به والدین

کودکانی که در سنین پایین وابستگی زیادی به والدین خود دارند جدایی از والدین ممکن است برای آن ها تغیر بزرگی به شمار بیاید، کودکی که بیش از حد تحت مراقبت و حمایت پدر و مادر قرار دارند در تنهایی احساس استرس، اضطراب و درماندگی می کند، والدین می توانند با در نظر گرفتن روش های مناسب و ایجاد دلبستگی ایمن میزان وابستگی کودکشان را کم کنند.

راهکارهایی برای درمان ترس از تاریکی کودکان

در این مقاله چند راهکار که والدین می توانند به وسیله آن والدین می توانند فوبیای تاریکی کودکشان را درمان کنند را بیان می کنیم.

صحبت کردن در مورد ترس از تاریکی کودکان

والدین باید در مورد ترس کودکشان با او صحبت کنند و از او بخواهند تا برای آن ها تعریف کند چه چیز هایی او را می ترساند و دقیقا در ذهنش از چه چیزی می ترسد، صحبت در مورد ترس و اضطراب با کودک تا حد زیادی او را آرام می کند و باعث می شود تا علت ترس خود را بشناسد و برای درمان آن مشکل اقداماتی انجام گیرد.

اگر کودک دلیل ترس خود را بیان نمی کند بهتر است از مشاوره کودک یا بازی درمانی استفاده شود. والدین به هیچ عنوان نباید کودک خود را تحت فشار قرار دهند.

همدلی با احساس ترس از تاریکی کودکان

والدین بهتر است که احساس ترس کودک شان را درک کنند و آن را بپذیرند، و هم چنین در مورد احساس کودک با او صحبت کنند و به او نشان دهند که حس او را به خوبی درک می کنند و در کنارش هستند.

والدین نباید کودک را سرزنش کنند و یا احساسات او را بی ارزش تلقی کنند و از گفتن جملاتی مثل "ترس نداره"" بزرگ شدی نباید بترسی " باید خودداری کنند زیرا این جملات نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه کودک در مدیریت استرس و احساسش دچار مشکلات بیشتری می کند.

اگر کودک را درک کنید راحت تر با شما ارتباط برقرار می کند، می توانید از او بپرسید که چه چیزی ترس او را کاهش می دهد.

رهایی از ترس از تاریکی با اطمینان دادن به کودکان

والد می تواند مدتی در کنار کودک باشد و او را آرام کند و به او این اطمینان را بدهد که هر وقت به مادرش نیاز داشته باشد او در کنارش است و از او حمایت می کند، هم چنین پدر و مادر می توانند چراغ را برای مدتی روشن کرده و جاهای مختلف اتاق را به فرزندشان نشان دهند و به او این اطمینان را بدهند که هیچ دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد و علاوه بر این به کودک توضیح دهند که نور تاثیری بر حضور اشیا نمی گذارد.

ترس از تاریکی کودکان و استفاده از یک وسیله ایمنی بخش

برای درمان ترس از تاریکی می توان از یک وسیله کمک گرفت و کودک را توسط آن آرام کرد به عنوان مثال وسایلی که برای کودک آرام بخش است و او به آن ها علاقه خاصی دارد مانند پتو خاص، عروسک خاص، غیره می تواند استفاده کند و در موقع خوابیدن با آن ها آرام شود و احساس ایمنی بیشتری داشته باشد.

ممکن است کودک بخواهد پیش شما بخوابد ولی شما نباید اجازه دهید که قوانین خانه شکسته شود و کودک باید در جای خود بخوابد. اما می توانید کمی در اتاق او بمانید تا احساس آرامش بیش تری پیدا کند.

مقابله به اجتناب کودک از تاریکی

معمولا هر گونه ترسی که به وجود می آید، فرد سعی می کند تا از موقعیت ترسناک دوری کند این دوری کردن در همان لحظه اضطراب را کم می کند، اما در طولانی مدت باعث می شود تا ترس تقویت شود به همین دلیل باید به کودک کمک شود تا به تدریج با ترسش مقابله کند.

والدین بعد از آرام کردن کودک و اطمینان دادن به او، از کودک بخواهد تا در اتاقش بماند تا به تدریج ترسش کم شود، کودک احتمال دارد هر شب از اتاقش بیرون بیاید و تمایل داشته باشد در کنار مادرش بخواهد و پافشاری می کند که در اتاقش نماند، اگر والدین به او اجازه بدهند که پیش آن ها بخوابد ترس کودک بیشتر خواهد شد و ادامه پیدا می کند.

بنابراین باید بعد از آرام کردن و اطمینان دادن به او از کودک بخواهید که در اتاقش باشد و با موقعیت رو به رو شود این کار باید با مهربانی و آرامش و ملایمت انجام شود تا به کودک آسیبی وارد نشود.

ترس از تاریکی کودکان، مشاوره با متخصص

ترس از تاریکی کودک تا حد طبیعی می باشد و در سن خاصی اتفاق می افتد و گذرا است و با راهکارهای ساده به خوبی می توان با این ترس مقابله کرد اما گاهی اوقات ترس از تاریکی بیش از اندازه است و برای کودک و خانواده مشکلاتی را به وجود می آورد در این زمان بهتر است با متخصص در این زمینه مثل روانشناس بالینی مشورت کرده تا او اقدامات لازم برای درمان حرفه ای را انجام دهد.

نقش فیلم ترسناک در ترس از تاریکی

تحقیقاتی که در زمینه ترس از تاریکی و ترس از خواب انجام شده است نشان داده است که ترس از تاریکی ارتباط مستقیمی با مشاهده فیلم های ترسناک یا شنیدن داستان های ترسناک دارد.

بسیاری از خواهر ها یا برادرهای بزرگ تر ممکن است به صورت غیرمستقیم باعث ایجاد این ترس در کودک شوند. بنابراین به والدین توصیه می شود تا به این مورد توجه زیادی داشته باشد و سعی کند که محیط امن و سالمی را در خانه ایجاد کند.

حتی یک خبر که به نظر بزرگسالان وحشتناک نیست نیز می تواند بر سلامت روحی کودکان تاثیر بگذارد.

منبع :  راهکارهای درمان ترس از تاریکی در کودکان



:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

دکتر روانشناس تهران و درمان افسردگی باید با تکنیک های مختلف درمانی آشنایی داشته باشد تا بتواند درمانی بدون عارضه و بهترین کارایی را انتخاب کند.

انواع افسردگی از نظر دکتر روانشناس تهران

افسردگی انواع متفاوتی کنید:

  • افسردگی شدید

این نوع افسردگی نسبت به افسردگی خفیف و متوسط کمتر دیده می شود ولی علائم شدیدی را به همراه دارد.

  • افسردگی آتیپیک

این نوع افسردگی زیر شاخه های افسردگی شدید است و علایم مخصوصی را دارد. این نوع افسردگی پاسخ خوبی به درمان می دهد ولی تشخیص به موقع آن ضروری است.

  • افسردگی خویی یا دیستایمی

افسردگی خویی نوعی افسردگی خفیف مزمن است که فرد در بیشتر روزها احساس افسردگی می کند ولی ممکن است که بیشتر روزها احساس خوبی داشته باشد.

 افسردگی چگونه درمان می‌شود؟

از آن جایی که افسردگی متفاوت است روش‌های مختلفی برای درمان وجود دارد اما شایع ترین روش های درمان افسردگی عبارتند انداز:

۵ روش اصولی درمان غیر دارویی افسردگی

درمان های غیر دارویی انواع مختلفی دارند و شامل موارد زیر می باشند: 

  • درمان روان کاوانه

این نوع درمان متناسب با نظریه روانکاوی است و هدف آن این است که شخصیت بیمار تغییر پیدا کند در واقع روانکاوی به دنبال این نیست که نشانه ها را کاهش دهد بلکه با استفاده از تکنیک ها و روش های خاص باعث می شود که اعتماد بیمار بالا برود و بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند این نوع درمان نیاز به زمان طولانی دارد.

  • رفتار درمانی

در این نوع درمان، به فرد افسرده رفتارهایی آموزش داده می شود در واقع این تکنیک به دنبال این است که عواملی که باعث شده که فرد افسرده شود کنار گذاشته شود و فرد احساس بهتری پیدا کند.

  • شناخت ‌درمانی

این روش درمانی به این صورت است که روی تفکر فرد تاثیر می گذارد در واقع فرد افسرده روی افکار ناکارآمد خود تمرکز می کند. منظور از افکار ناکارآمد این است که زمینه را برای غم و اندوهی فرد فراهم می کنند.

  • درمان بین فردی

این درمان روی روابط بین انسان‌ها تاکید می کند و به دنبال این است که عواملی که باعث افسردگی فرد شده را شناسایی و برطرف کند.

 گاهی علت افسردگی ریشه در کودکی فرد دارد و درمان به فرد کمک می‌کند که جسارت و شجاعت لازم را پیدا کند.

  • خانواده درمانی

خانواده درمانی از رویکردهای اصلی نمی باشد ولی اگر خانواده تاثیر مهمی در شکل‌گیری افسردگی داشته باشد کمک بسیار مفیدی می کند به این شکل که در طول درمان فرایند ها و باورهای غلط خانوادگی اصلاح می‌شود.

راه های درمان افسردگی 

وقتی فردی دچار افسردگی می‌شود احساس می کند که همیشه در تاریکی حبس شده و نمی تواند از آن فرار کند، اما شما باید بدانید که اگر بدترین نوع افسردگی را هم داشته باشید می توانید آن را درمان کنید.

افسردگی با هر شدتی جلوی موفقیت و پیروزی شما را می گیرد پس برای درمان و کمک به خود باید  هرچه سریع تر اقدام کنید.

استفاده از دارو درمان های روانشناختی و تغییر در سبک زندگی از راه های درمان افسردگی می باشد.

پیشنهاد مشاور: روش های درمان افسردگی | با دارو و بدون دارو | درمان سریع | عوارض

یادگیری راه های درمان افسردگی به شما کمک می‌کند که بدانید بهترین راه برای درمان کدام است. راه های درمان افسردگی زیاد است و به شما کمک می کند که شادی و نشاط به زندگی شما برگردد.

 افراد دقیقا به یک نوع افسردگی مبتلا نمی‌شوند بنابراین یک نوع درمان برای تمام افسردگی ها مناسب نیست ممکن است که یک درمان برای فرد مناسب باشد و جواب دهد ولی همان نوع درمان برای شخص دیگر مناسب نباشد.

شما باید در مورد راه‌های مختلف آگاهی کسب کنید و متناسب با آن بهترین را انتخاب کنید.

متخصص درمان افسردگی

 نکات کلیدی در مورد درمان افسردگی

نکاتی که در ادامه بیان می شود در درمان افسردگی کمک زیادی به شما می کند و باعث می شود که سریع تر به درمان مورد نظر خود دست پیدا کنید.

 تا جایی که می‌توانید در مورد افسردگی خود آگاهی کسب کنید، در ابتدا شما باید مشخص کنید که علت افسردگی چیست؟ 

شدت افسردگی هر چه بیشتر باشد درمان شما سخت تر می شود و باید درمان قوی‌تری انتخاب شود اما نگران نباشید زیرا به مرور می توانید افسردگی خود را با هر شدتی درمان کنید.

 برای این ‌که بتوانید بهترین روش را برای درمان انتخاب کنید نیاز به زمان دارید شاید برای پیدا کردن بهترین درمان نیاز به آزمون و خطا باشد.

  • به دارو تکیه نکنید

درست است که مصرف دارو می تواند علائم افسردگی را کم و بهبود ببخشد ولی مصرف دارو برای درمان افسردگی در طولانی مدت مناسب نیست با استفاده از روش‌های دیگر می‌توانید به درمان بپردازید حتی درمان هایی مثل ورزش و معالجه نیز موثر هستند.

پیشنهاد مشاور: برنامه برای غلبه بر افسردگی در خانه

اگر هم از دارو استفاده می کنید حتماً آن را امتحان کنید و در سبک زندگی خود تغییراتی را ایجاد کنید.

  • پشتیبانی اجتماعی بگیرید.

اگر ارتباطات اجتماعی خود را گسترش دهید در مقابل افسردگی مقاوم خواهید شد  به دوستان و اطرافیان خود اعتماد کنید و به دنبال ارتباطات جدید باشید.

باید بدانید که درخواست کمک به معنای ضعف شما نیست و یا به معنای این نیست که شما به دیگران وابسته هستید شما می‌توانید با یک صحبت کوچک کمک بزرگی به خود کنید.

هر چه ارتباط شما با اطرافیان قوی‌تر باشد انزوا و افسردگی شما کاهش پیدا می‌کند اگر تحت فشار و استرس قرار گرفتید و احساس افسردگی کردید ارتباط خود را با رعایت مرزهای مشخص گسترش دهید این کار باعث می‌شود که استرستان کمتر شود.

  • تغییرات در سبک زندگی

اگر شما تغییراتی در سبک زندگی تان ایجاد کنید کمک بزرگی به درمان افسردگی می کنید گاهی تنها راه همین است حتی اگر شما به درمان های دیگری هم احتیاج داشته باشید.

اگر در سبک زندگی تغییراتی ایجاد کنید می‌توانید افسردگی را از زندگی حذف کنید.

 از نظر دکتر روانشناس تهران ورزش می تواند داروی موثری برای درمان افسردگی باشد زیرا باعث تقویت سروتین،  آندورفین در بدن می شود  و همچنین سلول و اتصالات مغزی رشد می کند و خود می تواند دارویی برای درمان افسردگی باشد.

 اگر شما روابط اجتماعی قوی داشته باشید و عواملی که باعث افسردگی می‌شود را کاهش  دهید می توانید از افسردگی دور شوید.

  • خوردن مواد غذایی مفید

تغذیه سالم می‌تواند باعث سلامت جسم و روح شما شود، حتی خوردن وعده های کوچک در طول روز هم باعث انرژی شما می شود.

به دنبال غذاهای شیرین و کربوهیدرات ها بروید، آن ها باعث تقویت روحیه و کاهش افسردگی شما می شوند.

  • خواب مناسب

خواب می تواند تاثیر زیادی در زندگی شما داشته باشد اگر شما خواب کافی نداشته باشید به مرور زمان می‌تواند زمینه را برای افسردگی فراهم کند.

برای درمان افسردگی راه های مختلفی وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • رفتار شناختی
  • میان فردی
  •  روان پویشی

گاهی اوقات از روش های ترکیبی نیز می توان استفاده می شود.

دکتر روانشناس تهران و درمان افسردگی می تواند رواش های مختلفی از جمله دارو درمانی داشته باشد.

بعضی از این درمان ها به شما کمک می کند که با استفاده از تکنیک ها و مهارت ها افکار منفی را کاهش دهید و به مبارزه با افسردگی بپردازید همچنین برخی از این تکنیک ها به شما کمک می کند که عوامل افسردگی را شناسایی کنید و آن هارا از بین ببرید.

 یکی از مهم ترین علائم افسردگی این است که شما نمی توانید روی مشکلات خود تمرکز کنید.

رواندرمانی در درمان افسردگی

 گاهی ممکن است هیچ کدام از علائم اصلی افسردگی در شما وجود نداشته باشد در این حالت روان درمانی بهترین روش درمان برای شما می باشد، روان درمانی به شما آموزش می دهد تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید و همچنین بتوانید جلوی بازگشت افسردگی را بگیرید.

برخی تکنیک ها به شما کمک می کند که جلوی افکار منفی را بگیرید.

از مهم ترین علائم افسردگی از نظر دکتر روانشناس تهران این است که فرد نمی تواند روی مشکلات خود تمرکز داشته باشد.

درمان های افسردگی به شما کمک می‌کند که به گذشته نگاهی بیندازید و ببینید که چه عواملی باعث افسردگی شما شده است و آن را از بین ببرید.

درمان گروهی برای معالجه افسردگی

 وقتی صحبت از درمان افسردگی می‌شود شاید فکر کنید که منظور این است که با یک فرد درمانگر ملاقات کنید اما همیشه درمان اینگونه نیست.

در درمان افسردگی به صورت گروهی شما به صحبت های افرادی که مشکلاتی مشابه شما دارند گوش می دهید و از تجربیات آن ها استفاده می‌کنید در واقع می توانید از این افراد مشاوره بگیرید و انگیزه خود را بالا ببرید.

  • پیدا کردن دکتر روانشناس تهران

یکی از مهم ترین نکات در درمان افسردگی این است که شما درمانگر مناسبی برای خود انتخاب کنید که در تمام زمینه‌ها مراقب و پشتیبان شما باشد. راه های مختلفی برای پیدا کردن بهترین درمانگر وجود دارد.

 شما می توانید از دوستان و خانواده در مورد بهترین درمانگر بپرسید همچنین می توانید از پزشک مورد اعتمادتان بپرسید و درمانگر مناسب را پیدا کنید.

۲۰ روش کاربردی برای کنترل و درمان افسردگی

یکی کارهایی که می‌توانید برای درمان افسردگی انجام دهید انجام ورزش و فعالیت های بدنی می باشد.

 یکی از مهم ترین روش ها و در عین حال ساده ترین روش ها تغییر سبک زندگی می باشد حتی روش های دیگر هم با استفاده از تغییر سبک نتیجه بهتری خواهند داشت.

 گاهی اوقات با تغییر سبک زندگی، دیگر نیازی به دیگر روش‌های درمانی نیست.

 از مهم ترین اقداماتی که می‌توانید در این زمینه انجام دهید:

  • به آنچه در اطراف تان می گذرد توجه نکنید و خوش باشید.

 اگر به افسردگی مبتلا شدید نباید به اطراف خود توجه داشته باشید پس به اطراف توجهی نکنید و شاد باشید.

  • پر جنب و جوش باشید.

 با غصه خوردن نمی‌توانید کاری را از پیش ببرید پس به بیرون از خانه بیاید و به کاری که دوست دارید بپردازید.

می ‌توانید بازی مورد علاقه خود را انجام دهید یا به دوست صمیمی خود سر بزنید.

  • خودتان را سرگرم کنید.

 خودتان را مشغول کارهایی کنید که به آن ها علاقه دارید زمانی که شما ناراحت و افسرده هستید هیچ کاری برای شما لذت بخش نیست.

لیستی از کارهایی که به آن علاقه دارید تهیه کنید و یکی را انجام دهید.

  • هم صحبت پیدا کنید.

 صحبت کردن با دیگران به شما کمک می کند که احساس خوبی داشته باشید پس بهترین دوستان را برای خود انتخاب کنید و با آن ها درد و دل کنید.

  • خوب گریه کنید.

 اگر مشکلی داشتید که باعث گریه شما می شد راحت گریه کنید. گریه به شما کمک می کند تا راحت تر احساسات خود را بروز دهید.

  • علت افسردگی را پیدا کنید.

 افسردگی خود را با دقت مورد بررسی قرار دهید و به دنبال برطرف کردن آن باشید ریشه آن را مشخص و سپس اقدامات لازم را انجام دهید.

  • تلاش کنید ولی واقع‌بین باشید.

اگر شما تمام تلاش و انرژی خود را در این زمینه گذاشتید ولی نتیجه نگرفتید کار را متوقف نکنید بلکه دوباره شروع کنید.

 اگر شما اهداف نامشخصی را دنبال کنید افسرده خواهید شد.

  • ورزش کنید.

با توجه به آمار و تحقیقات ورزش می تواند تاثیر مهمی در غلبه بر افسردگی داشته باشد در واقع ورزش یکی از روش های است که باعث می شود حالات عصبی شما کاهش و بهبود یابد.

  • نقاشی بکشید.

برای اینکه احساسات خود را بیرون بریزید می توانید روی کاغذ آن را پیاده کنید مثلاً زمانی که احساس ناراحتی می کنید شروع به نقاشی کنید. استفاده از هر رنگی نشان دهنده چیزی است مثلاً رنگ قرمز دلالت بر عصبانیت، رنگ مشکی دلالت بر ناراحتی و رنگ خاکستری دلالت بر نگرانی دارد.

  • کار کسل کننده ای را در نظر بگیرید سپس آن را انجام دهید.

 برای اینکه غم و غصه از یاد شما برود می توانید چیزی را در نظر بگیرید و به آن فکر کنید مثلاً می‌توانید کاشی‌های حمام را تمیز کنید.

منبع : دکتر روانشناس تهران و درمان افسردگی



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

تست روانشناسی صداقت و آزمون دروغ های مصلحت آمیز به شما کمک می کند تا خود و همسرتان را مورد ارزیابی قرار دهید. سپس پاسخ تشریحی برای شما ذکر شده است تا با انواع دروغ آشنا شوید.

پرسشنامه دروغگویی

باید قبول کنیم که تمام افراد کم و بیش دروغ می گویند، بیش تر دروغ ها در قرار اولین برای این است که افراد خود را بهتر از چیزی که هستند نشان دهند. بیش تر دروغ ها مصلحت آمیز هستند و گفته می شوند تا باعث جلوگیری از دعوا و درگیری شوند. 

در اغلب موارد انسان ها ترجیح می دهند یک روایت تحریف شده شیرین را به جای یک دروغ تلخ بپذیرند.

با خودتان صادق باشید، آخرین باری که دروغ گفتید کی بوده؟ شاید عملا دروغی را بیان نکرده باشید اما اجازه داده باشید که دیگری در باور اشتباه خود باقی بماند و شاید تنها کمی حقیقت را تغییر داده باشید. شخصیت شما چیست؟

پیشنهاد مشاور:  مقابله با دروغگویی همسر

 آیا تاکنون خود را متقاعد کرده اید که دروغ کوچک ضرری ندارید؟آیا اعتقاد دارید که همیشه و در هر شرایطی باید حقیقت را بیان کرد؟

تست روانشناسی صداقت + آزمون دروغ های مصلحت آمیز

اگر دوست دارید پاسخ سوالات بالا را بدانید آزمونی که در ادامه طرح می شود را انجام دهید و به سوالاتی که پرسیده شده است پاسخ دهید:

آیا تا کنون در موقعیت های زیر قرار گرفته اید، اگر پاسخ شما مثبت است یک علامت کنار آن ها زده و در انتها آن ها را جمع کنید:

  • اگر مجبور بودید یا نفعی برایتان داشت به دروغ لبخند می زدید و اظهار شادی می کردید حتی اگر از درون ناراحت و عصبی باشید.
  • موهای جلوی سرتان را بلند می کنید و هنگام شانه زدن با آن قسمت جلو و کم موی سرتان را می پوشانید.
  • گاهی به دروغ و به بهانه سردرد و میگرن از جلسات و ملاقات ها فرار می کنید.
  • هر وقت دیر به جایی می رسید به دروغ بهانه ای جور می کنید.
  • هنگامی که با همسر خود در حال دعوا هستید کمی حقایق را تغییر می دهید تا برنده دعوا باشید.
  • بارها پیش آمده است که به دیگران گفته اید حالتان خوب است درحالی که خوب نیستید.
  • نمره کمی در مدرسه گرفته اید و معلم از شما خواسته است که والدینتان زیر آن را امضا کنند اما شما امضای آن ها را جعل می کنید و اصلا به آن ها اطلاع نمی دهید.
  • در کودکی برای مادرتان شعری در وصف خوبی های او آماده کرده بودید اما در درون احساس می کردید او زنی بداخلاق و بی رحم است.
  • گاهی دوست دارید تا قد کوتاه خود را بلند جلوه دهید.
  • اگر کسی سن شما را بپرسد با مهارت از پاسخ دادن طفره می روید و یا سن حقیقی خود را بیان نمی کنید.
  • در مصاحبه های شغلی در مورد توانایی های خود غلو می کنید تا خودتان را بهتر از چیزی که هستید نشان دهید.
  • هنگامی که نزدیکان یا دوستانتان در مورد همسرتان می پرسند از خوبی های او می گویید ولی در حقیقت همسر خود را قبول ندارید و حتی ممکن است از او متنفر باشید ولی ترجیح می دهید ظاهر سازی کنید.
  • همیشه موهای خود را رنگ می کنید تا تارهای سفید خود را پنهان کنید و خود را جوان تر نشان دهید.
  • هنگام فروش ماشین "فراموش می کنید" به خریدار بگویید که موتور ماشین مشکل دارد.
  • اگر کسی به شما هدیه بدی بدهد به ظاهر از او تشکر می کنید و سعی می کنید خود را هیجان زده نشان دهید.
  • هنگامی که خانه دیگران می روید حتی اگر از دست پخت آن ها لذت نبرید به دروغ می گویید که بسیار خوشمزه بوده.
  • هنگامی که در اینترنت با دیگران صحبت می کنید در مورد مشخصات خود دروغ می گویید.
  • وقتی دوستان یا نزدیکانتان لباس جدیدی می خرد حتی اگر از آن خوشتان نیاید به دروغ از آن تعریف می کنید.
  • در گذشته به کودکان گفته اید که ننه سرما واقعی است.
  • همیشه ارایش می کنید و از ناخن و مژه مصنوعی استفاده می کنید و ترجیح می دهید با چهره طبیعی خودتان دیده نشوید.
  • هنگامی که خانه خود را می فروشید فراموش می کنید به خریدار در مورد همسایه های بد و صدای اتوبات توضیح دهید.

منبع :  تست روانشناسی صداقت + آزمون دروغ های مصلحت آمیز



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

اگر می خواهید در مورد مدت زمان آشنایی قبل ازدواج بدانید، حتما بخوانید. امروزه بسیاری از دختران و پسران یک یا چند بار وارد رابطه عاطفی شده اند و آن را تجربه کرده اند در بعضی موارد به آن ها آسیب هایی وارد شده است و از رابطه شکست خورده اند و در بعضی موارد رابطه آن ها به ازدواج  ختم شده است.

سوالی که برای بسیاری از دختران و پسران که قصد ازدواج دارند پیش می آید این می باشد که مدت زمان مناسب برای این پیوند چه مدت می باشد، افرادی که می خواهند با هم ازدواج کنند باید شناخت نسبی از یکدیگر داشته باشند و همه جوانب را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند تصمیم درستی برای آینده و زندگی مشترک خود بگیرند و درگیر شکست و طلاق نشوند.

در صورتی که دو طرف تقریبا از یکدیگر شناخت داشته باشند و قبل از ازدواج به مشاور مراجعه کنند می توانند انتخاب درست تری داشته باشند و مشاور در این امر به آن ها کمک می کند.

در این مقاله در مورد مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج و راه های تشخیص آن به طور کامل مطرح شده است.

مدت زمان لازم برای آشنایی قبل از ازدواج

هنگامی که رابطه عاطفی بین دو نفر به وجود می آید مراحل مختلفی را باید طی کرد، در مرحله اول افراد حس بسیار شیرین و خوبی دارند و تجربه های شیرینی برای آن ها اتفاق می افتد و درگیر احساسات قوی و شدید می شوند و در بسیاری مواقعی فکر می کنند که آن فرد نیمه گمشده آن ها می باشد و تصمیم به ازدواج با او می گیرند و به فکر تشکیل خانواده هستند.

برای این که افراد ازدواج موفقی داشته باشند باید برای شناخت یکدیگر وقت بگذارند تا بتوانند با یکدیگر آشنا شوند، آن ها اگر نتوانند با یکدیگر به خوبی آشنا شوند و به شناخت کافی نرسند در زندگی با مشکلات و آسیب هایی مواجه می شوند و حتی ممکن است از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند.

بسیاری از افراد این شناخت و مراحل آشنایی را در دوره نامزدی طی کرده اند که در این صورت این مسئله با آگاهی والدین و از راه درست شکل گرفته است.

مدت زمان آشنایی قبل ازدواج

بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که مردان و زنانی که رابطه آشنایی آن ها حدوداً تا 1.5 سال طول کشیده است به احتمال 20 درصد کمتر درگیر طلاق می شوند و افرادی که حدود 2.5 سال و یا بیشتر صرف آشنایی کرده اند تقریبا حدود 50 درصد کم تر طلاق عاطفی و قانونی می گیرند.

البته زمان آشنایی به سن هم مربوط می شود و زمان آشنایی قبل از ازدواج برای سن های 20 با 30 و 40 متفاوت می باشد و افرادی که تجربه بیشتری دارند زمان کمتری برای آشنایی آن ها لازم می باشد.

تشخیص مدت زمان مناسب برای ازدواج

یکی از مهم ترین انتخاب هایی که فرد برای آینده خود باید انجام دهد انتخاب همسر و ازدواج می باشد به طوری که ازدواج یکی از بزرگ ترین اتفاقات زندگی هر فردی بوده و بر روی آینده فرد و خود شخص تاثیر می گذارد.

به همین دلیل برای این که زنان و مردان یکدیگر را قبل از ازدواج به خوبی بشناسند باید مدت زمان مناسبی را برای این پیوند در نظر بگیرند تا به شناخت کافی برسند، در این مقاله چند نمونه از مواردی که برای آشنایی لازم است را مورد بررسی قرار می دهیم.

تحقیقات قبل از ازدواج برای آشنایی

در گذشته تحقیقات قبل از ازدواج مرسوم بوده و افراد در طول این تحقیقات اطلاعاتی در مورد ابعاد مختلف و مهم زندگی شخص به دست می آوردند.

اما اگر این تحقیقات به درستی انجام شود باعث می شود که اطلاعات زیادی در مورد سابقه خانوادگی و شخصی فرد، شناخت بهتر فرد و بسیاری دیگر به دست آید و فرد بتواند ازدواج بهتر و موفق تری داشته باشد.

برای این تحقیقات باید زمان کافی گذاشته شود و زمانی که این تحقیقات کامل شود، دو نفر تقریبا از یکدیگر شناخت پیدا کرده و از یکدیگر مطمئن می شوند در این صورت باید به طور جدی در مورد ازدواج اقدام کنند و با یکدیگر ازدواج کنند.

مشاوره قبل ازدواج برای آشنایی بیشتر

یکی از روش هایی که دختر و پسر می توانند به آشنایی لازم نسبت به یکدیگر برسند مشاوره قبل از ازدواج می باشد در این حالت آن ها به کمک مشاوره می توانند به تصمیم گیری درستی برسند و به ازدواج به طور جدی فکر کنند.

اگر آن ها با گذشت از جلسات صلاح خود را در این ازدواج دیدند در این صورت زمان مناسبی است تا دختر و پسر با یکدیگر ازدواج کنند.

زیرا مشاوره با استفاده از علم و آگاهی هایی که در این زمینه دارد سوالاتی را می پرسد و مصاحبه هایی را با افراد انجام می دهد که باعث می شود دو نفر به اشتراکات لازم برسند و به خوبی یکدیگر را بشناسند.

آشنایی با شخصیت و علایق فرد

دختر و پسری که وارد رابطه دوستی می شوند تقریبا در این رابطه با شخصیت یکدیگر تا حدودی آشنا می شوند و نسبت به علایق و سلیقه های یکدیگر با خبر هستند، در این صورت هنگامی که آن ها به شناخت رسیدند می توانند در مورد خواستگاری و ازدواج با یکدیگر صحبت کنند.

شخصیت زنان با مردان متفاوت است و به همین دلیل راه های شناخت زنان قبل از ازدواج با شناخت مردان متفاوت می باشد زیرا نوع تربیت، بیولوژیک و شخصیت آن ها با یکدیگر متفاوت است و در صورتی که دو طرف راه های شناخت را بشناسد راحت تر می تواند به آشنایی برسد.

منبع :  مدت زمان آشنایی قبل ازدواج



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

بعضی از مردان هستند که هدف آن ها برای برقراری رابطه فقط رابطه جنسی می باشد، در حقیقت آن ها زن را به عنوان یک ابزار جنسی در نظر می گیرند اما پسری که رابطه می خواهد به سرعت خودشان را لو می دهند، در این مقاله راه های شناسایی این مردان آورده شده است.

اگر با مردی وارد رابطه عاشقانه شده و متوجه شدید که تمام توجه او به شماست، دوست دارد تمام وقتش را با شما بگذراند، برای آینده رابطه شما برنامه ریزی کرده و در کنار شما بودن را دوست دارد و شما هم با او احساس آرامش می کنید و بهترین لحظات را در کنار او سپری می کنید، به شما تبریک می گوییم احتمالا شما نیمه گمشده تان را پیدا کرده اید.

اما همه خانم هایی که وارد رابطه می شوند شانس تجربه کردن بسیاری از احساسات فوق العاده را در کنار مرد مورد علاقه شان ندارند و ممکن است رفتارهای عجیب و غریبی از نامزدشان ببینند.

آیا شما هم رفتارهای عجیب و غریبی از نامزدتان می بینید و به دوست داشتن و آینده رابطه شک دارید؟

برای این که مردان را بشناسید باید علائم رفتاری آن ها را بدانید و نسبت به این نشانه ها هوشیار باشید.

در این مقاله 11 نشانه از مردانی که برای مقاصد جنسی با زنان ارتباط برقرار می کنند را بیان می کنیم، بنابراین این مقاله را از دست ندهید.

11 نشانه مردی که در رابطه دوستی فقط دنبال رابطه جنسی است

بعضی از مردان فقط برای برقراری رابطه جنسی با زنان ارتباط برقرار می کنند و روابط شان فقط به خاطر رابطه جنسی ادامه می یابد و زمانی که زن به درخواست جنسی آن ها جواب رد دهد، آن زن را رها می کنند و برای ارضای نیاز جنسی شان به سراغ طعمه بعدی می روند.

آن ها بعد از پایان دادن به رابطه حتی یک تماس تلفنی برقرار نمی کنند و رابطه دوستی را پایان می یابد.

برقرار کردن رابطه ای که کاملا یک طرفه است یک سرمایه گذاری اشتباه و موضوعی ناراحت کننده می باشد در این صورت شما باید در رابطه تان تجدید نظر کنید حتی ممکن است شکست عشقی بخورید.

اما شما باید برای خود و بدن تان احترام قائل باشید و سعی کنید قوی باشید و به نامزدتان اجازه ندهید تا از شما سو استفاده جنسی کند. بنابراین با وجود تمام سختی ها او را رها کنید زیرا این شخص برای آینده شما مناسب نمی باشد.

شما باید با فردی در ارتباط باشید که شما را به خاطر خودتان دوست داشته باشد نه به خاطر برقراری رابطه جنسی و بر طرف کردن نیاز های جنسی اش.

نشانه های زیر را با دقت مطالعه کنید تا متوجه شوید که آیا در رابطه درستی قرار دارید یا خیر.

نشانه اول: لمس کردن زیاد بدنتان در هر موقعیتی

اگر نامزد شما در هر موقعیتی حتی در مکان های نامناسب بدن شما را لمس می کند این رفتار را به عنوان یک نشانه در نظر بگیرید.

ممکن است او در حرف هایش بگوید که" من نمی توانم دستم را از تو دور کنم"،  اما باور کنید که او با احساستان بازی می کند و دارد شما را فریب می دهد.

این نکته را در نظر بگیرید مردانی که شما را دوست دارند و در مورد شما جدی هستند، ابتدا سعی می کنند نیاز های عاطفی شما را برطرف کنند.

نشانه دوم: ادغام تمام مکالمات با موضوعات جنسی

اگر بیشتر مکالماتی که با او دارید در مورد رابطه جنسی می باشد مطمئن باشید او وقتی شما را می بیند فقط به رابطه جنسی فکر می کند.

یک بار در صحبت هایتان بحث را به یک موضوع غیر جنسی ربط دهید، اگر متوجه شدید که باز هم سعی دارد موضوع را به سمت رابطه جنسی منحرف کند در این صورت بدانید تنها چیزی که برای او مهم می باشد بدنتان است نه افکارتان.

نشانه سوم: تعریفات منحصرا ظاهری

در بعضی از مواقع ممکن است نامزدتان بگوید "بدن عالی ای داری" یا "بسیار جذاب به نظر می رسی"  

این جملات هیچ ایرادی ندارد، اما اگر تعریفات او تنها در همین زمینه باشد در این صورت بسیار واضح است که او از نظر جنسی مجذوب شما شده است و تنها چیزی که برای او مهم می باشد، ظاهرتان است.

11نشانه مردانی که در رابطه  فقط دنبال رابطه جنسی هستند

نشانه چهارم : بی‌علاقگی نسبت به زندگی شخصیتان

اگر هنگامی که با نامزدتان در مورد مسائل روزانه و اتفاقاتی که برای شما افتاده است صحبت می کنید او به جای این که به صحبت های شما گوش دهد و دلداری تان دهد، با بی حوصلگی می خواهد که به این مکالمه اتمام بخشد، در این صورت شما باید نسبت به انتخابتان تجدید نظر کنید.

به یاد داشته باشید که پسری که دوستتان دارد بیشتر می خواهد در مورد مسائل زندگی و اتفاقاتی که در زندگی شخصی شما می افتد، بداند. تا شما را بهتر بشناسد و اطلاعات بیشتری را کسب کند تا بتواند خود واقعی شما را به خوبی بشناسد و نه خود برهنه تان را.

در این صورت برای این که توجه او را به خودتان جلب کنید مجبور نیستید لباس خود را در بیاورید و خود برهنه تان را به او نشان دهید.

نشانه پنجم: عدم ملاقات با دوستانش

اگر با پسری در ارتباط هستید که دوست ندارد شما دوستان او را ملاقات کنید، احتمالا به این دلیل است که دوستانش از وجود شما خبر ندارند و نامزدتان ترجیح می دهد که باخبر نشوند که با او در ارتباط هستید.

شما باید روی این مسئله حساس باشید و آن را به عنوان یکی از نشانه های خیانت در نظر بگیرید، زیرا چنین پسرانی دوست ندارند با شما دیده شوند چون ممکن است لو بروند.

هنگامی که با یک پسر رابطه دوستی دارید، از او بخواهید که شما را در جمع دوستان و آشنایانش ببرد و اگر بهانه هایی برای دور نگه داشتن شما از آن ها بیان کرد، شما پافشاری کنید و سعی کنید در این جمع ها باشید زیرا از طریق دوستانش می توانید اطلاعات مهمی در مورد شخصیت او به دست آورید.

نشانه ششم : بی علاقگی به هر فعالیتی به جز رابطه جنسی

در ارتباط دوستی ممکن است زمانی که می خواهید فیلم تماشا کنید و یا در مورد چیزی صحبت کنید، نامزدتان شروع به خمیازه کشیدن کند که مثلا خوابش می آید اما زمانی که به اتاق خواب می رود؛ انرژی زیادی داشته باشد زیرا به رابطه جنسی فکر می کند.

این افراد سعی می کنند که تمام ملاقات هایی که با شما برقرار می کنند در خانه باشد و اگر از آن ها بخواهید که به سینما یا پارک بروید، آنگاه می گویند که کار دارم و از شما دوری می کنند، و در این هنگام به اندازه یک مدیر عامل شرکت کار بر سر آن ها ریخته است و حتی وقت سر خاراندن ندارد.

برای این شخص اهمیت ندارد که شما دوست دارید مقداری از وقت خود را با او به تفریح و سینما بروید، فیلم ببینید، غذا بخورید یا هر فعالیت دیگری در کنار او انجام دهید. آن فرد فقط به یک دلیل در کنار شماست و از بودن در کنار شما لذت می برد که آن هم برقراری رابطه جنسی و ارضای نیاز جنسی می باشد.

نشانه هفتم: با هم "می خوابید" اما هرگز" با هم نمی خوابید"

زمانی که می خواهد با شما رابطه جنسی برقرار کند از تمام جملات شیرین و عاشقانه استفاده می کند تا بتواند شما را در رختخواب در کنار خود داشته باشد اما بعد از این که رابطه جنسی را انجام داد همه چیز تغییر می کند.

در این صورت او می خواهد در کنار شما نباشد زیرا نیازش رفع شده و به همین دلیل دنبال بهانه گیری برای رفتن است و یا دروغ هایی می گوید که شما را از خانه بیرون کند.

این رفتار برای کسی که هدف او فقط نیاز جنسی است کاملا طبیعی می باشد، او دوست ندارد خارج از رابطه جنسی با شما در ارتباط باشد و برایتان وقت بگذراند.

منبع : 11 نشانه مردانی که فقط دنبال رابطه جنسی هستند



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فهیمه

 

در روانشناسی پرخاشگری به رفتارهایی گفته می شود که فرد به خود و یا دیگران آسیب می رساند، این آسیب ها می تواند هم از نظر جسمی باشد و هم از نظر روانی، در این مقاله به پرخاشگری همسر و راه های مقابله با آن پرداخته شده است.

پرخاشگری می تواند نشان دهنده بیماری، اختلال در مصرف مواد و یا اختلال پزشکی باشد.

 به طور کلی می توان گفت پرخاشگری به چهار دسته جسمی، کلامی، ذهنی و عاطفی تقسیم می‌شود.

ما معمولا پرخاشگری را فقط جسمی می دانیم اما پرخاشگری می تواند به شکل های دیگر خود را نشان دهد.

 پرخاشگری روانی بسیار مضر است و می‌تواند به راحتی تشخیص داده شود.

 پرخاشگری اگر در ارتباط با دوست یا همکار باشد آسان تر است اما اگر در مورد همسر باشد برای شما مشکلات فراوانی را به همراه خواهد داشت.

در اینجا ما به شما می آموزیم که علائم و نشانه های پرخاشگری را بشناسید:

پرخاشگری همسر نوعی حالت روانی مشترک است که ممکن است در هر دو زوجین ایجاد شود و می تواند پیامدهای مختلفی را به همراه داشته باشد. پرخاشگری موضوعی است که حتماً باید به صورت گروهی روی آن تمرکز شود.

افراد پرخاشگر معمولا این تغییرات رفتاری را از خود نشان می دهند:

  • آرامش خود را از دست می دهند.
  • تن صدای آن ها بالا می رود.
  •  جیغ می زنند.
  • دیگران را کتک می زنند.
  • بددهنی می‌کنند و فحش می دهند.
  •  عرق می کنند و یا می لرزند.

علت عصبانیت و بداخلاقی همسر تان چیست؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که باعث عصبانیت همسر شما می شود که این دلایل می‌تواند مربوط به مسائل روانی و فیزیکی یا به دلیل عوامل محیطی باشد.

 شما باید بدانید که همسرتان چه زمانی عصبانی و پرخاشگر می شود این کار شما کمک می کند که راه حل مناسب را برای آن پیدا کنید.

اگر خود پاسخ را پیدا نکردید از همسرتان دلیل عصبانیت و پرخاشگری او را بپرسید البته شما باید زمانی  با او صحبت کنید که او آرام است و برخوردی مهربانانه و صمیمانه با شما دارد.

 شما باید از کلمات مناسب استفاده کنید مثلاً از کلمه «من و ما»به جای  کلمه تو استفاده کنید.

  • همسرتان را آگاه کنید

 یکی از مهمترین اقدامات این است که همسرتان هم خود بخواهد تغییر کند برای این کار لازم است با او صحبت کنید و در مورد سود و زیان رفتارهای پرخاشگرانه صحبت کنید.

با این کار او متوجه می‌شود که اگر او به پرخاشگری ادامه دهد شاید در کوتاه مدت به سود او باشد اما به مرور زمان برای او هیچ فایده ای ندارد.

در این شرایط به مرور زمان انگیزه بیشتری برای تغییر پیدا می کند، از او بخواهید که وقتی عصبانی می شود به خودش توجه کند و ببیند عصبانیت را در کجای بدنش احساس می کند شما باید بدانید که وقتی همسرتان عصبانی می شود عصبانیت روی کدام نقطه بدنش تاثیر می گذارد.

 مثلاً برخی از افراد زمان عصبانیت تپش قلب می گیرند و برخی دیگر آن را در بازو حس می کنند باید همسرتان این موضوع را بداند و این نشانه ها را به خاطر بسپارد زیرا بهترین زمان برای مبارزه با آن، زمان شروع آن است و مهم است که زمانی که عصبانیت شروع می شود آن قسمت بدن را که تحت تاثیر قرار می گیرد مدیریت و آرام کرد.

پرخاشگری همسر

  • تستسترون کم از دلایل پرخاشگری

 برخی از افراد سطح بالای تستسترون را با سطح عصبانیت مرتبط می دانند اما این رفتار با سوء مصرف استروئید در ارتباط است.

 تحقیقات نشان داده افرادی که سطح تستسترون آن ها پایین است عصبانی تر هستند.

 عوامل محیطی مثل خواب و رژیم غذایی تاثیر زیادی روی تستسترون می گذارد و افرادی از تستسترون کم رنج می برند ولی از آن خبر ندارند و معمولاً تشخیص داده نمی شود.

  • سروتونین کم

 یکی از انتقال دهنده های عصبی سروتونین است که در سلامت عاطفی و ذهنی تاثیر گذار است. اگر افراد این عنصر را به اندازه کافی نداشته باشند کج خلق و افسرده می شوند.

  • استرس شدید

 هورمون استرس کورتیزول می تواند باعث بد اخلاقی شود.

 اگر شوهر شما استرس شدیدی را تجربه می‌کند و به درست غذا نمی خورد سطح بالای کورتیزول باعث کج خلقی او می شود.

  • فقدان هویت مردانه و هدف

مردان تلاش بسیار زیادی می کنند تا در حد کمال مطلوب مردان زندگی کنند که این باعث نابودی آن ها می شود.

 مردان تمرکز بالایی روی موفقیت های شغلی، مالی می کنند که این موضوع باعث اضطراب، انزوا و تنهایی آن ها می شود.

 حتی ممکن است آن ها احساس کنند که در مقایسه با دیگران کافی نیستند، این موضوع خشم و عصبانیت آن ها را تشدید می کند.

  • آسیب و ضربه عاطفی

ممکن است همسر شما دچار مشکلات عاطفی شده باشد که حل نشده باقی مانده است و برای سرکوب احساسات عاطفی،  احساسات خود را با خشم و عصبانیت نشان می دهند.

رویکرد های ذهنی برای مقابله با شوهرعصبی

 همیشه یک رویکرد آرام برای حل اختلافات داشته باشید، اگر هر دوی شما عصبانی باشید با استفاده از این رویکردها از بد شدن شرایط جلوگیری خواهید کرد.

  • نترسید

 از خشم یکدیگر نترسید زیرا عصبانیت نشان‌دهنده کمبود قدرت واقعی فرد در قدرت کنترل و مدیریت وضعیت است. ناکامی اصلی ترین دلایل پرخاشگری است.

 یکی از مهم ترین دلایلی که باعث پرخاشگری فرد می شود این است که فرد قدرت تامین نیازها را ندارد یعنی زمانی که به نیاز هایی مثل محبت، توجه و احترام پاسخ داده نشود فرد احساس ناکامی می‌کند و آن را با خشم و عصبانیت نشان می دهد.

هرگز مقابله به مثل نکنید و پاسخ او را با ناسزا و بددهنی ندهید زیرا باعث بدتر شدن اوضاع می شود.

 اگر همسرتان کوچک ترین رفتار مثبتی از خود نشان می دهد او را تشویق کنید و احساسات خوب خود را درمورد این موضوع بیان کنید.

  • اگر همسرتان در وضعیت روحی مناسب قرار گرفت او را از تاثیرات منفی خشم و عصبانیت اش اگاه کنید.
  •  اگر همسرتان دوستان ناباب و بد دهن دارد سعی کنید با بهترین روش ارتباط او رابا آن ها قطع کنید و ارتباط با افرادی که خلق و خوی مناسبی دارند را افزایش دهید.
  •  به خودتان مسلط باشید.

 اگر شما نتوانید هیجانات خود را کنترل کنید واکنش های نامناسبی در برابر این رفتارها از خود نشان می دهید و ناخواسته باعث به وجود آمدن مشکلات بزرگ تری می شوید.

  • به هیچ وجه مقابله به مثل نکنید

 یکی از بزرگ ترین اشتباهات این است که شما پا به پای همسرتان فریاد بکشید حتی اگر حق با شما باشد این کار باعث بدتر شدن اوضاع خواهد شد و هیچ نتیجه مثبتی برای شما به همراه ندارد.

  • سکوت کنید

یکی از روش هایی که معمولاً تمام روانشناسان و متخصصین به آن تاکید می‌کنند سکوت کردن است. این سکوت نباید جنبه بی احترامی و بی توجهی داشته باشد بلکه به معنای این است که شما باید خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید و زمانی که آرام بودید صحبت کنید همیشه راهی برای بازگشت داشته باشید.

  • او را سرزنش یا قضاوت نکنید

 ممکن است همسر شما به دلایل مختلفی عصبانی و ناراحت باشد متاسفانه یکی از رفتارهای اشتباهی که زوجین انجام می دهند سرزنش و قضاوت است، آن ها معمولاً از کلمات نادرستی مثل «تقصیر خودت بود»« چقدر گفتم انجام نده»« تو همیشه خراب می کنی» استفاده می کنند که باعث عصبانیت بیشتر طرف مقابل می شود.

  • از فریادهای همسرتان نترسید

یکی از راهکارهای برخورد مناسب با همسر این است که در مقابل رفتارهای همسرتان آرامش خود را حفظ کنید و با خونسردی رفتار کنید ترسیدن یا گریه هیچ کمکی به شما نخواهد کرد.

  • او را دعوت به آرامش نکنید

 شما می دانید که اگر به فرد افسرده بگویید شاد باش یا مشکلی پیش نیومده اوضاع بدتر خواهد شد. در مورد افراد عصبی هم به همین شکل است سعی نکنید به او بگویید آرامش خودتو حفظ کن یا مسئله مهمی نیست زیرا تاثیر مثبتی روی آن ها نخواهد داشت.

  • سعی نکنید او را متقاعد کنید

 برای این که همسر خود را عصبانی نکنید دست از تلاش برای متقاعد کردن او بردارید در عصبانیت هر حرف و حرکتی حتی اگر درست باشد پذیرفته نمی شود.

  • اجازه ندهید مرز ها شکسته شوند

 عصبانیت و پرخاشگری همیشه با توهین همراه نیست اگر همسر شما از موضوعی ناراحت و عصبانی است سعی کنید به حرف های او گوش دهید و سکوت کنید تا او آرام شود اگر او در هنگام صحبت کردن به شما توهین کرد به او گوشزد کنید.

  • در آرامش با یکدیگر صحبت کنید

 زمانی که هر دو طرف در موقعیت و شرایط مناسبی قرار دارند می توانند با هم صحبت کنند و بهترین نتیجه را بگیرند. در این شرایط بهتر است ابتدا نقاط قوت همسر خود را بیان کنید و به او بگویید که قدردان زحمت های او هستید و در پایان به او بگویید که از رفتارهای پرخاشگرانه او ناراحت هستید و این پرخاشگری می تواند در روحیه کودکان شما تاثیر بگذارد.

 منبع : پرخاشگری همسر | علت عصبانیت و بداخلاقی همسرتان




:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 فروردين 1400 | نظرات ()