نوشته شده توسط : فهیمه

ویروس اچ پی وی HPV یکی از ویروس‎هایی است که از طریق رابطه جنسی انتقال داده می‌شود.و رابطه جنسی مقعدی و دهانی می تواند یکی از راه های انتقال آن باشد.افرادی که گرفتار این ویروس می شوند ممکن است از وجود این ویروس در بدن خود اطلاع نداشته باشند زیرا این ویروس مدت زمان طولانی علائم خود را نمایان نمی کند و همین باعث می شوند روز به روز بیماری شخص افزایش یافته و فرد بیماردر جریان گسترش ویروس نبوده و همین نشانه های مخفی ممکن است خطرناک باشد.اگر فرد علائم و نشانه های ویروس را هر چه زودتر بشناسد واطلاعات کافی داشته باشد میتواند برای درمان آن اقدام کند.اگرچه برای درمان HPVهنوز به نتیجه نهایی نرسیده اند اما برای پیشگیری میتوان از واکسناسیون استفاده کرد و جلوی عارضه آن را گرفت چون بسیاری از عارضه های HPV قابل درمان است.

ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی چیست؟

HPV چیست؟ اچ پی وی یک ویروس است که 150نمونه با عارضه های مختلف دارد.و سال ها بدون علائم در بدن بیمار می ماند.راه انتقال این ویروس از طریق رابطه و آمیزش جنسی و هرگونه ارتباط پوستی با آلت تناسلی است و ممکن است رابطه دهانی و مقعدی از راه های انتقال ویروس HPVباشد.عوارض این ویروس زگیل و سرطان است.و راه درمان ندارد اما برای پیشگیری آن واکسن موجود است.

انواع ویروس HPV

ویروس اچ پی وی به دو گروه تقسیم می شود: کم خطر و پر خطر.

ویروس اچ پی دی از نوع کم خطر را می توان با روش های درمانی از بین برد و پیشگیری کرد تا به سرطان منجر نشود. ویروس اچ پی وی از نوع پرخطر بسیار خطرناک است و به دلیل داشتن سلول های غیرعادی باعث سرطان می شود.این ویروس انواع مختلفی دارد که در ذیل به آن اشاره می شود:

 1.ویروس hpv نوع 6

یکی از نمونه های گروه کم خطر ویروس اچ پی وی نوع 6 آن می باشد که زگیل هایی به صورت گل کلم بر روی بدن ایجان می کند اما با واکسن می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد و بیمار با رعایت دستورات دارویی بهبود یابد.افراد می تواند قدرت سیستم ایمنی خود را درمقابله با انواع بیماری ها بخصوص بیماری های مراقبتی با داروهای تقویتی افزایش دهند و بدنی مقاوم داشته باشند.

2. ویروس HPV نوع 11

یکی دیگر از انواع اچ پی وی کم خطر نوع 11 آن است این نوع نیز با زگیل تناسلی همراه بوده و تغییراتی را در رحم ایجاد میکند با واکسن می توان تا حد زیادی از نوع 11در امان ماند و با مصرف داروهای موضعی درمان می شود.

90درصد زگیل های تناسلی به دلیل وجود ویروس HPV  نوع 6 و نوع 11 آن می باشد.

 3.ویروس HPVنوع 16 و 18

در دسته نوع پرخطر اچ پی وی انواع مختلفی وجود دارند از جمله میتوان به HPVنوع 16 و 18 اشاره کرد.این ویروس باعث سرطان دهانه رحم می شود و 70 درصد از این نوع سرطان به دلیل وجود ویروس HPVنوع 16 و 18 می باشد.

راه های انتقال ویروس اچ پی وی

راه های انتقال ویروس HPV به بدن:

  1. آمیزش جنسی واژنی
  2.  آمیزش جنسی مقعدی
  3. آمیزش جنسی دهانی
  4. تماس مستقیم پوستی با آلت تناسلی

به طور کلی دلیل اصلی HPVرابطه جنسی است و کاندوم تا حدودی میتواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند اما قسمت هایی از بدن که با کاندوم پوشیده نیست میتواند باعث جذب ویروس اچ پی وی شود.

محل هایی مانند استخر،سنگ توالت و دریافت خون آلوده در انتقال این بیماری نقشی ندارد و این ویروس فقط از رابطه جنسی وارد بدن می شود.

عارضه های ویروس HPV

ویروس HPV سال ها بدون نشان دادن علائم می تواند در بدن فرد بیمار باشد و از بین برود و مشکلی برای سلامتی فرد ایجاد نکند.اما در بعضی مواقع ممکن است باعث ایجاد زگیل تناسلی و سرطان شود که در این صورت نیاز به درمان دارد.و اگر شدت یابد خطراتی برای فرد خواهد داشت.

نوعی از ویروس اچ پی وی وجود دارد که با زگیل تناسلی نمایان می شود اما به سرطان منجر نمی شود.

در ذلیل با عارضه های ویروس HPV آشنا خواهید شد:

  1. زگیل

بعضی از نمونه های ویروس HPV خطرناک نیست و فقط ممکن است باعث زگیل معمولی شود که به راحتی درمان میشود.گاهی اوقات باعث زگیل تناسلی می شود و برای مرد و زن در نواحی مختلفی از بدنشان نمایان می شود.

زگیل تناسلی در مردان بیشتر بر روی آلت تناسلی،کشاله ران و یا بر روی ران ظاهر می شود. در زنان در نزدیکی واژن،مقعد و دهانه رحم با زگیل تناسلی همراه است.

  1. سرطان

ویروس HPV یکی از عارضه های آن سرطان بود که در زنان بسیار شایع تر می باشد  و در مردان بسیار کمتر دیده شده است.این ویروس بیشتر باعث سرطان مقعد ،آلت تناسلی و سرطان های گردن رحم و سرطان فرج می شود.

سرطان های گردن رحم در زنان به علت ویروس اچ پی وی است وزنانی که سیگار می کشند احتمال سرطان رحم آن ها خیلی بیشتر است.

  1. سرطان دهان

یکی از راه های انتقال ویروس HPV از طریق رابطه دهانی بود به همین دلیل میتواند باعث بیماری در قسمت های مختلف دهان شود که مهم ترین آن بیماری در دهان و زبان و سرطان حلق می باشد.و استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات احتمال گرفتار شدن به سرطان دهان را افزایش می دهد.

  1. سرطان های دیگر

ویروس HPV با  سرطان های مختلفی همراه است و شامل سرطان هایی که شیوع کمتری دارد نیز می شود .انواع سرطان فرج،آلت تناسلی وسرطان گردن رحم  و مهبل به دلیل وجود ویروس اچ پی وی در بدن است.

50درصد از سرطان های فرج به دلیل ویروس HPV  است . ویروس اچ پی وی پرخطر باعث ایجاد سرطان مهبل و آلت تناسلی در مردان می شود.

ویروس HPVعلائم را به خوبی نمایان نمی کند و ممکن است سرطان سال ها بعد از بیماری به وجود آید. و هنوز مشخص نشده که چه گروهی از افراد گرفتار ویروس HPV ،سرطان و مشکلات بهداشتی می شوند. اما بیشترین افرادی که در معرض ابتلا به این ویروس اند کسانی هستند که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است مثلا بیمارن ایدز احتمال اینکه به ویروس اچ پی وی دچار شوند بیشتر است.

رابطه جنسی با وجود ویروس HPV چگونه باید باشد؟

راه انتقال ویروس HPV از طریق رابطه جنسی بود و به همین دلیل ایا با وجود ویروس HPV امکان رابطه جنسی وجود دارد یا خیر؟

ابتدا باید شریک جنسی خود را از وجود بیماری HPV درجریان قرار داده و با رعایت مسائل بهداشتی می توانید از انتقال آن جلوگیری کنید.

برای جلوگیری از انتقال ویروس در حین رابطه باید از کاندوم و دستکش لایتکس وdental dams استفاده کرد.

بارداری و ویروس HPV

گاهی اوقات مادرانی که مبتلا به ویروس HPV هستند باردار می شوند و بسیار نگران هستند که نوزادشان در خطر باشد.در این مورد ابتدا باید با پزشک موردنظر مشورت کرده و با توجه به نظر پزشک درمان بیماری را متوقف یا ادامه دهند.بهترین روش برای جلوگیری از انتقال ویروس به نوزاد عمل سزارین است زیرا گاهی اوقات به ندرت در حین زایمان ویروس به نوزاد منتقل می شود و باعث زگیل تناسلی شده و مشکلات تنفسی برای نوزاد به وجود می آورد که خوشبختابه با کمک پزشکان قابل درمان است.

همانطور که قبلا ذکر شد ویروس HPV  میتواند سال ها در بدن بدون هیچ علائمی باشد و فرد بیمار در جریان بیماری اش نباشد.گاهی اوقات همسر و شوهر شما به طور ناگهانی نشانه هایی از ویروس HPV در بدنشان ظاهر می شود این بدان معنا نیست که رابطه های جنسی با افراد دیگری را تجربه کردند بلکه افرادی که فعالیت جنسی دارند احتمال ابتلا شدن آن ها به ویروس HPV زیاد است.

راه های تشخیص ویروس اچ پی وی

زنان درمحدوده سنی 21تا 65 سال بهتر است هر سه سال یک بار آزمایش پاپ را انجام دهند تا سلول های غیر طبیعی در گردنه رحم آن ها مورد بررسی قرار گیرد و یکی از بهترین روش ها برای تشخیص ویروس HPV در زنان می باشد.اما متاسفانه در مردان هیچ روش غربالگری وجود ندارد.

درمان ویروس اچ پی وی 

ویروس HPV هیچ راه درمانی ندارد اما می توان با روش هایی عارضه های آن را کاهش داد یا از بین برد.فردی که مبتلا به HPV باشد ولی هیچ علائم و زگیل تناسلی نداشته باشد اما باز هم می تواند ویروس را به شریک جنسی خود منتقل کند.چون ویروس اچ پی وی از بین نمی رود و ممکن است فرد دوباره گرفتار زگیل تناسلی شود. ولی در اکثر مواقع عفونت ناشی از ویروس اچ پی وی کمتر می شود و یا به مرور زمان از بین می رود که دیگر تاثیری بر بدن نمی گذارد.

برای از بین بردن زگیل و ضایعات پیش سرطانی می توان از روش های از جمله منجمد کردن و حلقه های الکتریکی استفاده کرد.

راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی

برای اینکه گرفتار این ویروس نشوید بهترین راه آن پیشگیری و رعایت مسائل بهداشتی است.در ذیل با راه های پیشگیری آشنا می شوید.

1.پیشگیری اولیه

آموزش نقش بسیار مهمی برای پیشگیری دارد و برای نوجوانان و جوانان بسیار مفید است.با شرکت در جلسات مشاوره جنسی می توانید با بیماری های مراقبت های جنسی آشنا شوید و اقداماتی برای پیشگیری از ابتلا به آن ها انجام دهید.داشتن شریک جنسی متعدد می توانند درصدد گرفتار شدن به ویروس اچ پی وی را افزایش دهد یکی از مؤثرترین راه برای پیشگیری محدود کردن رابطه جنسی است و استفاده از کاندوم نیز می تواند تا حدودی از ابتلا شدن به ویروس اچ پی وی جلوگیری کند.

 2.پیشگیری ثانویه

ویروس اچ پی وی راه درمان ندارد اما برای پیشگیری آن واکسنی موجود است.کسانی که رابطه جنسی داشته و احتمال می دهند که سلول های آلوده ای در بدنشان وجود دارد با مراجعه پزشک و زدن واکسن قبل از رابطه جنسی می تواند از سلول های آلوده نشده محافظت کنند.چون بهترین زمان برای زدن واکسن قبل از شروع رابطه جنسی است .و احتمال اینکه برای سلول های آلوده نشده مؤثر باشد بسیار زیاد است.

انجام تست پاپ اسمیر یکی از روش هایی است که میتواند ویروس را قبل از سرطانی شدن شناسایی کند در این صورت با کمک پزشکان می تواند ویروس را از بین برد و بیماری را شکست داد.



:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 مهر 1399 | نظرات ()